Q-Cup

Als je net bent begonnen met zeilen bij een vereniging en/of zeilschool en wil je op een laagdrempelige en leuke manier kennis maken met wedstrijdzeilen, doe dan mee aan een Q-cup wedstrijd! 

De Q-cup is een regionale wedstrijdserie van bijvoorbeeld vier losse wedstrijddagen en een landelijke finaledag. Je kunt aan één wedstrijd meedoen, maar ook aan meerdere wedstrijden in je regio en/of andere regio’s. De Q-cup wedstrijden worden georganiseerd door verenigingen en zeilscholen, zo kun je gelijk zien en ervaren hoe het op de verschillende verenigingen en zeilscholen is. Misschien vind je het wel zo leuk dat je bij één van de locaties verder gaat oefenen om nog beter te worden. 

Wat deelname aan de Q-cup bijzonder maakt is dat de boot al voor je klaar ligt, je hoeft alleen een sporttas en je goede humeur mee te nemen. De boten waarin wordt gevaren zijn SailQubes of vergelijkbare boten. De SailQube is de perfecte beginnersboot gemaakt van polyethyleen. 

Bij een Q-cup wedstrijd is de startprocedure anders dan bij een club- of combiwedstrijd. Geen tekens, maar kleuren om het zo gemakkelijk mogelijk te houden. Gaat de groene vlag omhoog dan mag je over de startlijn. De baan is ook makkelijk te onthouden, om de bovenboei en dan naar de benedenboei. De manier van starten, de wedstrijdbaan en de belangrijkste regels worden altijd aan het begin van de dag met je doorgenomen. Weet je het even niet meer dan vaart er een begeleidingsboot mee om je wat tips te geven zodat je met plezier over de start en finish gaat.

Op www.qcup.nl vind je de wedstrijdkalender en heb je de mogelijkheid om je voor één of meerdere wedstrijden in te schrijven. Heb je nog vragen over deelname neem dan gerust contact op via info@qcup.nl of bel naar het Watersportverbond 030-3077500