Algemene informatie over de Combi Delta

Veel pret en sportiviteit staan voorop bij deze Combi-wedstrijden, verder is het voor de “Zeeuwse zeilers” de ideale manier om kennis te maken met het wedstrijdzeilen en zich hierin verder te ontwikkelen. Via deze wedstrijden leer je op verschillende vaarwaters en in grotere velden varen. Ook krijg je zo veel vriendjes en vriendinnetjes onder de zeilers uit andere plaatsen, waarmee je dan in teamverband het land in kan. Alle landelijke topwedstrijdzeilers zijn ook in de Combi’s begonnen en zij gebruikten deze wedstrijden vaak als training. Kortom: de Combi’s zijn leerzaam, sportief, spannend en vooral gezellig.

Wie kunnen deelnemen?
Er wordt gezeild in de Optimist , Splash, RS Feva en een open klasse waarin vooral de Lasers om de eer strijden. .

Iedereen met enige zeilervaring kan meedoen, want iedereen zeilt in zijn eigen klasse. In de Optimist groen kun je al mee starten als je aan de wind kunt zeilen: je wordt tijdens de wedstrijd begeleid en gecoached , zodat je altijd de finish haalt!!

Voor iedere wedstrijd zijn er dagprijzen voor iedere klasse. Er is ook een competitie die wordt bijgehouden voor álle wedstrijden. 
De beste zeilers mogen aan het einde van het seizoen de strijd aangaan met de winnaars van de andere Combi-regio’s in de combifinale in Hoorn. 

De Delta Combi’s worden gecoördineerd door de Jeugdcommissie regio Deltawateren welke onderdeel is van de Regio Deltawateren.

Acht zeil- en watersportverenigingen uit de regio, Zeeland, West Brabant en Zuid Holland (Goeree-Overflakkee) werken samen met als hoofddoel het coördineren en organiseren van wedstrijden voor de jeugd.